Oald Goor: De Ambachtsschool in 1960

In de categorie Oald Goor stuitte onze redactie op een fraaie film uit 1960 die door Jan ter Balkt, nu alweer tien jaar geleden, op YouTube is gezet. Het is een iets meer dan 12 minuten durende film met beelden vanuit de voormalige Ambachtsschool in de Schoolstraat uit 1960. Die stond op de plek waar nu Die Grenze en Thuisin Leferink huizen en naast de plek waar volgend jaar acht nieuwe woningen moeten komen achter Café De Ster. De film, met veel Goorse gezichten, is via deze LINK te bekijken.

Gerelateerde berichten

  • De Malbergschool in de Schoolstraat…22 augustus 2021 De Malbergschool in de Schoolstraat… Voor de Goorse schooljeugd is vanaf morgen de vakantiepret voorbij en dat is reden voor de redactie van Oald Goor om eens in de archieven te duiken en daarin vergane Goorse […]
  • Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat30 mei 2021 Oald Goor: Synagoge in de Schoolstraat Aan het begin van de vorige eeuw had Goor nog een synagoge rondom het stadshart. Op een van die bijzondere kiekjes in het rijke archief van Oald Goor prijkt dit religieuze huis. Deze kiek […]
  • Schoolfeest 60 jaar geleden…3 april 2019 Schoolfeest 60 jaar geleden… Hij heeft een rijk archief met filmbeelden uit het Goorse waar regelmatig hij regelmatig uniek materiaal uitvist. Henk Eeftink post met de regelmaat van de klok prachtig materiaal op zijn […]
  • Bijzondere film voor Goorse schoolverlaters2 juli 2016 Bijzondere film voor Goorse schoolverlaters Het schooljaar loopt ten einde en dat betekent dat voor de kinderen van groep 8 een nieuw tijdperk aan gaat breken. Weg van de basisschool en op naar de diverse brugklassen. Een tijdperk […]
  • Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl 9 oktober 2014 Youtube-kanaal Goorsnieuws.nl Er is een een eigen Youtube-kanaal gestart door de makers van deze site. Op dit kanaal zullen met de regelmaat van de klok beelden van Goorse evenementen en gebeurtenissen worden […]