Groene markt in De Reggetuin

In de Reggetuin in de Goorse Kerkstraat wordt komende zaterdag een ‘Groene markt’ gehouden. Dit in het kader van de ‘beleef week’ van Nationaal park De Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal. De Groene loper Hof van Twente, de stichting Hofvogels en De Reggetuin (Stadslandbouw Hof van Twente) presenteren zich dan en zullen informatie verstrekken over hun gezamenlijke activiteiten en het belang ervan voor de natuur, het landschap en de biodiversiteit in de Hof van Twente…

Door vrijwilligers van de Groene loper Hof van Twente worden op zaterdag 8 oktober planten en bijbehorende materialen uitgegeven in het kader van project “Stoepgroen, samen doen?”. De Stadslandbouw houdt een uitverkoop van alle insectenhotels en vers geoogste groenten en fruit uit moestuin en boomgaard, huisgemaakte zeep, vogelhuisjes voorzien van mozaïek en andere producten. Ook is de plantjesbieb geopend voor het ruilen en meenemen tegen een kleine donatie.

De vrijwilligers van Hofvogels zijn ook aanwezig om informatie te geven over hun inzet voor de steenuil én hoe men kan bijdragen aan het instant houden van deze voor onze erven zo belangrijke erfvogels en het belang dat zij hebben voor de biodiversiteit.