‘Winst Twence moet naar noodlijdende inwoners’

De Partij van de Arbeid en In Beweging willen dat afvalverwerker Twence haar winst inzet voor mensen met financiĆ«le problemen door de hoge energieprijzen. De Twentse gemeenten zijn de voornaamste aandeelhouders van Twence en kunnen op die manier de inwoners tegemoet komen die problemen ondervinden als gevolg van de hoge energieprijzen. Daarom is de oproep ook bedoeld voor de overige gemeenten in de regio…

Volgens de twee partijen produceert Twence energie voor een relatief lage prijs, maar de wereldgasprijs bepaalt mede het tarief dat in rekening moet worden gebracht aan afnemers van warmte. Onder andere hierdoor maakt het bedrijf momenteel forse winst. Dat deze winsten ook indirect te danken zijn aan een vreselijke oorlog is voor beide partijen eveneens een reden om in actie te komen.

De PvdA en In Beweging pleiten ook voor een door Twence opgezet noodfonds voor de mensen die bij Twence warmte afnemen. In de komende raadsvergadering van dinsdag 25 oktober komen deze partijen met een motie die de Twentse gemeenten oproept om zich achter dit plan te scharen.