Gemeente boekt positief resultaat over de afgelopen twee jaar

De jaarrekeningen van de gemeente Hof van Twente laten over 2020 en 2021 een positief financieel resultaat zien. Over 2020 betrof dit een kleine miljoen euro, over 2021 maar liefst 5,5 miljoen euro. Dit tot tevredenheid van wethouder Harry Scholten: “Dat er over beide jaren een positief rekeningresultaat blijkt te zijn, ondanks corona en de hack, stemt tot tevredenheid.” Wettelijk is bepaald dat de door de gemeenteraad goedgekeurde jaarrekening jaarlijks op 15 juli bij de provincie moet liggen maar door de gevolgen van de cyberaanval werd uitstel verleend…

Scholten: “Het opstellen van de jaarstukken was voor velen binnen onze organisatie een arbeidsintensieve klus. De cyberaanval die de gemeente eind 2020 trof leidde immers tot het verlies van de financiële administratie. De wederopbouw hiervan en het proces om weer te gaan beschikken over betrouwbare data maakten dit tot een lastige opgave. Hierover hebben we intensief overleg gehad met onze accountant. Ik ben blij dat het is gelukt om weer een getrouw beeld te hebben van de financiële positie van onze gemeente.”

De gemeenteraad vergadert op dinsdag 25 oktober 2022 vanaf 19.30 uur o.a. over de jaarstukken en de Tweede Bestuursrapportage. De vergaderingen over de nieuwe programmabegroting vinden plaats op maandag 7 november en woensdag 9 november.