Salut zoekt jongeren die een ’tussenjaar’ houden

Het project Impacter Hof van Twente dat onder de paraplu valt van SALUT start een campagne voor jongeren die een tussenjaar houden. Met de campagne ‘Tussenjahaaar’ hopen ze jongeren te bereiken die studiekeuzestress ervaren en hun tussenjaar willen gebruiken voor maatschappelijke betrokkenheid of jongeren die ambities hebben en hier ervaring voor op willen doen…

Jongerencoach Lisa legt uit: ‘We zijn nu ruim anderhalf jaar bezig met Impacter en we hebben al een heleboel jongeren kunnen ondersteunen met hun persoonlijke doelen. Tijdens de gesprekken met jongeren is er altijd een terugkerend thema: keuzestress.’ De grote aantallen in studenten die een tussenjaar kiezen boven een studiekeuze, vinden ze bij Impacter ook niet verrassend. Jongerencoach Nahdie: ‘Het heeft ook ongetwijfeld met de basisbeurs te maken, maar het aanbod in studiekeuzes is ook echt enorm. Om op die leeftijd al een keuze te maken wat kan voelen als een hele definitieve keuze, kan dan best wat keuzestress met zich meebrengen.’

Met Impacter kunnen jongeren tot en met 27 jaar kosteloos aan de slag met hun eigen plan van aanpak. Deze wordt door middel van coachingsessies ingericht. Een doel kan zijn dat je wilt ervaren of de ouderenzorg iets is wat bij je past. Door middel van vrijwilligerswerk kunnen jongeren ervaring opdoen bij passende organisaties in de regio of door bijvoorbeeld een activiteit of project te organiseren met leeftijdsgenoten.

Wie geen studiekeuzestress ervaart is ook welkom bij Impacter Hof van Twente. Deelname is kosteloos en voor iedereen die aan de slag wil met een activiteit, ambities of het uitzoeken daarvan. Wanneer een Impacter-project is afgerond, ontvang je een officieel certificaat en een persoonlijke aanbevelingsbrief en kun je daarnaast je cv aanvullen met deze waardevolle ervaring.

De jongerencoaches zijn bereikbaar via info@nullimpacterhofvantwente.nl, Instagram (impacterhofvantwente) of telefonisch via 0547-260053. Meer informatie ook o0p de website impacterhofvantwente.nl.