Hector boekt eerste zege van het seizoen

SV Hector heeft de eerste punten in dit seizoen binnen. Op eigen veld werd een knappe zege geboekt op het Enschedese De Tubanters 1897: 2-1. In de eerste helft was er een licht overwicht voor de bezoekers die na 19 minuten op voorsprong kwamen door een treffer van Diego Luna Madueno. Vier minuten later was het gelijk na een mooie steekpass vanaf het middenveld naar Raul Jimenez. Hij kon alleen op doel af en verschalkte goalie Jordy van Asselt: 1-1…

Na tien minuten in de tweede helft speelde Tubanters-verdediger Luc Sonneveldt de bal ongelukkig in de voeten van Wesley Zwoferink die het kadootje dankbaar uitpakte en de 2-1 binnen schoot. Vlak na die treffer kreeg Roy Scherphof na een overtreding zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en dus rood. Daarna gingen de bezoekers op jacht naar gelijkmaker maar Hector hield, ondanks de ondertal-situatie, goed stand en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen en kan dus de eerste drie punten bijschrijven. Direct na het laatste fluitsignaal waren er nog wat opstootjes tussen beide teams waarbij De Tubanters-doelman van Asselt nog rood kreeg. Volgende week spelen de groen witten weer thuis. Dan opnieuw tegen een Enschedese opponent; Victoria ’28.