Ik mis het nu al…

Het ene komt en het andere gaat. De één gaat van groot, groter, grootst en de ander is in de loop der jaren stabiel klein gebleven. Afgelopen week opende Lidl zijn nieuwe filiaal in het centrum van Goor en gisteren was de laatste dag van Arie in zijn vertrouwde omgeving aan De Kerkstraat. Arie’s shop voor rookwaren, een bakkie koffie of ijsje…

Een ijsje kun je overal kopen, net zoals rookwaren, een litertje motorolie of ruitenvloeistof. Voor een snel kopje koffie zijn ook genoeg adresjes te vinden in het Goorse of direct daarbuiten. Wat moeilijk ergens anders te koop is, is het mooie gesprek. Een praatje over het weer of over de wat meer gewichtige zaken zoals de ‘stand van Nederland’.

Arie, de man die altijd in is voor een praatje, overal wel iets vanaf weet en overal over mee kan praten. Een man die op de hoogte is van het ‘reilen en zeilen’ in zijn Goor. Vaak dacht ik hem eens een nieuwtje te kunnen vertellen. Helaas, ik liep alweer achter want hij wist ondertussen de ins en outs al. Het knappe vond ik altijd dat hij nooit zei van wie of wat hij iets gehoord had. Hij zei nooit teveel terwijl hij meer wist.

Op die manier voelde iedereen zich gewenst in zijn shop. Een soort neutraal rustpunt die met iedereen overweg kan. Ook voorzag hij mij meermalen van repliek op mijn wekelijkse stukje op deze site. Als hij ermee kon instemmen dan praatte hij honderd uit over het betreffende onderwerp. Als hij zijn bedenkingen erbij had, keek hij enkel een keer over zijn bril en begon over het tripje wat hij gemaakt had met zijn vrouw naar Sauerland. Prachtig!

Ik ben een persoon die meestal helemaal tot het laatste doorrijdt. Mijn tankmeter kleurt vaak dieprood als ik hortend en stotend nog net de pomp kan halen. Eigenlijk gebeurt dat altijd op momenten wanneer je het niet kunt gebruiken. Voordat je naar je werk gaat en al laat bent. Of wanneer je om 15:00 uur een afspraak hebt en er om 14:55 uur achter komt dat je tank leeg is. Pure laksheid, ik geef het direct toe. Het gekke is dat ik dan toch altijd even naar binnen ging naar Arie. Even goeiendag zeggen en de tabak afhalen die hij speciaal voor mij had besteld. Even dat praatje, even dat rustmomentje. Dan maar iets later op het werk of bij de afspraak.

Ik weet zeker dat ik het echt ga missen. Ik weet niet anders dan Arie en zijn shop. Het ene komt en het andere gaat. Al het goede mijn vriend, geniet en geniet vooral nog meer. Kun je niet eens in de zoveel tijd een ‘koffie-tafel-meeting’ organiseren? Ik mis het nu al…

Namens Niels,

een fijne dag…