De Tapperij krijgt andere uitbater, Café Spek gaat sluiten

Gerrit van Ginkel en Bianca Zweers stoppen aan het einde van dit jaar als kastelein van Café De Tapperij in de Goorse Grotestraat. De iconische caféhouder en zijn vrouw willen het, na 22 jaar, rustiger aan gaan doen en hebben in Hilde Versteegen (foto rechts) een opvolger gevonden. Versteegen is op dit moment eigenaresse van Café Spek aan de Hengevelderstraat. Deze kroeg zal om die reden binnenkort de deuren sluiten. “Het doet uiteraard pijn dat ik mijn café nu ga verlaten want het werd, zeker na coronatijd, steeds drukker. Je hebt er toch wat opgebouwd” aldus Versteegen. Gerrit van Ginkel is blij met de overname en zal zeker niet direct uit beeld verdwijnen…

“Hilde kent de kroeg als Goorse en komt hier al regelmatig. In december mag ze alvast op bepaalde momenten gaan warm draaien en in de maanden daarna zal ik haar ok zeker nog ‘half’ staan. Versteegen is niet van plan om veel veranderingen door te voeren. “Het is een echte volkskroeg met een hele eigen identiteit. Daar ga ik niets aan veranderen al ben ik natuurlijk wel een ander persoon dan Gerrit met zijn directer opmerkingen en droge humor” zegt ze lachend. “Alles zoveel mogelijk bij het oude laten want dat werkt hier volgens mij het beste…”

De 31e december, immer druk bezocht bij De Tapperij met live muziek, wordt dus ook een echte Oudejaarsdag voor van Ginkel. Café Spek organiseert volgende week vrijdag een authentieke Country-avond met de bekende zanger Ben Steneker. “Dat mag je ook wel als een afscheidsavond zien” aldus Hilde Versteegen die zich daarna kan voorbereiden op haar werk in de dorpskroeg in het centrum van Goor die overigens ook gewoon De Tapperij zal blijven heten.