Reggehof pareert politieke kritiek

Jan ten Hove, directeur ad interim van De Reggehof, heeft in een open brief gereageerd op de kwalificaties die er in de politiek en de media zijn gedaan over het Goorse verenigings- en evenementencentrum die zijn bestaansrecht aan het verliezen zou zijn. “Óver en niet door”zegt ten Hove. “Waar politici en journalisten over elkaar heen buitelen om hun zegje te doen over het Goorse Verenigings- en EvenementenCentrum zat men daar aanvankelijk stil tijdens de scheerbeurt. Tot nu. “We zijn veel meer dan een schim, maar hulp is noodzakelijk”….

Met de term ‘schim’ verwijst Ten Hove naar de kwalificatie van Fred Rijkens, voorman van de
gemeentelijke PvdA. “Met de heer Rijkens heb ik een uitstekend gesprek gehad, hij weet hoe de vlag erbij hangt. We hebben na corona minder voorstellingen, maar met wat we doen maken we nog steeds het verschil” aldus Ten Hove. De directeur verwijst hiermee naar de afgelopen maand, waarin meer dan 400 mensen een film bekeken in De Reggehof en het theater meer dan 1500 bezoekers trok. “Hoe lastig deze tijden ook zijn voor theaters, de goedbezochte voorstellingen en films en de warme reacties van het publiek zijn veelzeggend.”

Een mogelijke komst van een evenementenhal deed de gemoederen in de politiek hoog oplopen en
ook binnen het Goorse theater werden de wenkbrauwen wel even gefronst. Een coöperatieve
grondhouding overheerst echter zegt Ten Hove: “Zoals we al jaren op een goede manier samenwerken
met de andere podia in de Hof van Twente, zo zullen we ook een goede relatie met de uitbaters van
een eventuele hal nastreven.” Tevens toont de interim-directeur zich welwillend om mee te denken
over het plan dat de CDA-fractie opperde om het vermaarde Schoolfeestplein vaker in te zetten voor
evenementen. “Wij werken graag mee aan de plannen van het CDA, als we daarmee het cultuuraanbod voor Goor een impuls kunnen geven. Met de implementatie van een bioscoop in ons VEC streefden we hetzelfde na. Met de films die we er draaien dient de accommodatie in absolute zin vaker de gemeenschap die hem bekostigt. Als laagdrempelige aanvulling op ons aanbod is het een
verrijking voor de Hof van Twente.”

In financiële zin moet er wel absoluut wat gebeuren. “Er wordt letterlijk dag en nacht enorm hard gewerkt door het huidige personeelsbestand. Ik heb in mijn interim-periode geprobeerd die inzet zo efficiënt mogelijk te maken. Inmiddels zitten we wel aan het maximum haalbare. Willen we weer meer, dan zijn investeringen in het gebouw en het team randvoorwaarden.”

“Ondertussen is het aan het publiek om het huidige aanbod te blijven omarmen en daar is genoeg reden
toe. Tijdens het WK voetbal draait RH Cinema extra veel films, in december staan met onder meer
Hendrik Groen en Helligen Hendrik (Scrooge) grote producties op het toneel.”