Bermen en sloten voor biodiversiteit anders gemaaid

De gemeente Hof van Twente gaat bermen en sloten anders dan voorheen maaien. Dit om ervoor te zorgen dat meer soorten planten en dieren een kans krijgen om te leven en te groeien. Meer biodiversiteit dus. Na het plaatsen van deze aankondiging op Facebook kwam er vanuit de bevolking ook kritiek omdat het hoge gras ook voor gevaarlijke situaties zou kunnen zorgen…

Een ecoloog heeft de bermen en sloten in de Hof onderzocht en een advies opgesteld waarop het maaien wordt afgestemd. Delen van de berm en sloot worden bij het maaien overgeslagen en pas een volgend seizoen weer gemaaid. Ook wordt niet langs alle wegen op dezelfde manier gemaaid. De berm wordt op sommige plekken voor een klein deel gemaaid en op andere plekken helemaal. Voor elke berm en sloot geldt een aparte werkwijze.

De gemeente vraagt om, zonder overleg, niet zelf te gaan maaien. Wie dat bij de eigen huiskavel toch zelf wil blijven doen wordt gevraagd om contact met de gemeente op te nemen. Dan kan door te mailen naar ln.etnewtnavfohnull@ofni of om te bellen naar 0547- 85 85 85 en te vragen naar de afdeling Leefomgeving.