Derbyday op ’t Piepwillem

Het voetbalweekeinde staat in het teken van de Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector. Die wordt morgen gespeeld op ’t Piepwillem en vooraf lijdt het geen twijfel dat de thuisploeg de favoriet is. Twenthe verloor vorige week week weliswaar voor het eerst dit seizoen maar doet het beduidend beter dan Hector dat twee keer won en de overige vijf duels verloor. Vorig jaar werden beide duels tussen de Goorse zondagclubs door Twenthe gewonnen (2-0 en 0-1).

Het verschil in punten is zes in getal. Mark Bolink, die deze week zijn contract verlengde bij Twenthe, kan beschikken over een fitte selectie. Bij Hector, de ploeg van de scheidende trainer Jordy Drenth, zijn er nog nog wel wat open eindjes. Zo is bijvoorbeeld Roy Scherphof geschorst. De derby begint morgen om 14:00 uur. GFC speelt vanmiddag het duel der middenmoters in de vierde klasse H, tegen Terborg (14:30 uur).