Holland komt maar Verdriet blijft

Othniël Holland (foto rechts) is de nieuwe eigenaar van Vishandel Verdriet op het Schoolfeestplein. De jonge Vriezenvener neemt de zaak over van Jan Verdriet en laat de zaak ook deze naam dragen. Holland is nog maar 18 jaar en komt uit een heuse ondernemersfamilie. Zo heeft zijn grootvader Cor Bal een viszaak in Almelo en kramen in Almelo en Borne. Zijn vader is de eigenaar van de diverse vestigingen van Bakker Leo en Bakker Leo Glutenvrij. Othniël Holland zit al sinds zijn 12e levensjaar in de vis en behaalde onlangs zijn vakdiploma. Hij kijkt er naar uit om in Goor op eigen benen te kunnen staan.

“Het is een zaak met een rijke geschiedenis en een uitstekende naam. Dat laat ik dan ook zo. Iedereen kent dat hier.” Jan Verdriet (54) gaat de zaak na de jaarwisseling overdragen en verhuist dan met zijn vrouw Ria naar het Friese Woudsend. “Ik hoop daar werk te kunnen vinden in de watersport-branche. Dat is altijd mijn hobby geweest.”

Holland neemt het huidige personeel over van Verdriet en is van woensdag tot en met zaterdag geopend. In tegenstelling tot nu, ook na de middag. Het assortiment wil de jonge ondernemer uitbreiden met kant en klaar-maaltijden.