Hector verrast Twenthe en wint derby

SV Hector heeft vanmiddag de Goorse stadsderby gewonnen tegen vv Twenthe. Op sportpark ’t Piepwillem werd het 0-1 voor de ploeg van trainer Jordy Drenth. Hector begon, na een sfeeractie van meegekomen supporters, beter aan het duel en zette Twenthe onder druk. De enige goal van de wedstrijd viel halverwege de eerste helft. Tim Bannink kopte een voorzet van Wesley Zwoferink achter doelman Bas Zweers. Daarna ging Twenthe in de achtervolging en was het de betere ploeg…

De Tricolores kregen voor rust een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Met name Mart Lammertink was dichtbij. Eerst stuitte hij op de uitstekende Hector-doelman Koen Eekhout en even later zag hij een treffer afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft minder kansen van beide ploegen. De grootste kans was voor Twenthe-speler Jelmer Plegt, hij was de vervanger van Stijn Jeurlink die eerder geblesseerd van het veld moest, die een vrije trap op de paal schoot. Het is voor Hector de derde zege in dit seizoen. De groen witten hebben nu 9 punten uit 8 wedstrijden. Twenthe heeft er drie meer en zakt door de nederlaag naar de zesde plek in de vierde klasse B van het zondagvoetbal.