Héél goed nadenken…

De laatste tijd al eens naar ’t Stekeke, Diepenheim gereden? Ik weet zeker dat onze nationale held en Rode Stier-slurper Verstappen er nog moeite mee heeft om hem tussen de lijntjes te houden. Waar eerder springbulten en rotondes de plaatselijke hobby’s waren van ‘verkeersdeskundigen’, lijkt het nu alsof ze de chicane tot cult hebben verheven…

Er zijn mensen in dienst bij gemeenten die héél veel verstand hebben van verkeer. Wat is veilig en wat niet.? Waar moet een drempeltje en waar moeten andere maatregelen getroffen worden om het veiliger te maken? Deze mensen denken héél lang en goed na voordat ze hun advies uitbrengen alvorens de wegwerkers aan de slag mogen. Het resultaat is soms ronduit belabberd. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ‘om-te-huilen-kruispunt’ aan de Herman Heijermanstraat, waar al voor een mooie bak geld aan schades zijn gereden of de onbegrijpelijk keuze in de Molenstraat.

Het uitrijden van de parkeerplaats bij de nieuwe Lidl gaat trouwens ook heel erg fijn. Zal mij eens benieuwen hoe lang het duurt voordat daar de eerste bolide in elkaar gedrukt wordt of wanneer de eerste onfortuinlijke fietser onder een vrachtwagen verdwijnt.

In ieder geval, zo’n sterk staaltje ‘denkmans-kunsten’ hebben ze dus ook voor elkaar weten te krijgen op de weg naar Diepenheim. Van links naar rechts en half over een fietsstrook, tenminste volgens mij is het een fietsstrook. Heel duidelijk allemaal. Het is zo krap dat vrachtwagens met regelmaat hun achterbandje stoten aan de drempel van de rare wegversmalling. Wat precies de bedoeling is geweest? Geen idee, de snelheid is er in ieder geval uit maar of daar persé veiligheid voor in de plaats is gekomen…

En nu hoe het verhaal verder gaat: De ‘deskundigen’ ruiken het grote geld en nemen ontslag bij de gemeente. Ze gaan werken voor een grote private onderneming wat zich een dure naam aanmeet en zich in de markt zet als ‘adviesbureau’. Net zo’n bureau wat zeg maar IT-problemen oplost voor gemeenten die daar zelf aan hebben lopen prutsen…

Dit adviesbureau moet het hoofd gaan bieden aan de chaos die er is ontstaan op de wegen in de Hof. De werknemers van het bureau, die dus vroeger bij de gemeente hebben gewerkt en de chaos zelf hebben bedacht, gaan wederom héél lang en goed nadenken en komen tot de conclusie dat het helemaal fout is. Het moet allemaal anders en binnen een paar maanden geven ze een nieuw advies. De wegwerkers kunnen hun schop weer ter hand nemen en de verkeersdeskundigen lachen zich de naad uit de pantalon en gaan op vakantie naar een tropisch verkeersluw eiland.

Ondertussen zijn we veel geld verder en diverse verhogingen van de gemeentebelastingen. We hadden onderhand een verwarmde vierbaansweg richting Diepenheim kunnen aanleggen met separate fietspaden, inclusief verlichting.

We keken er naar, de wethouder deed een plas en alles ging verder zoals het was…

Namens Niels,

een fijne dag…