Goor kijkt zeker maar de WK-beleving is anders

Net als in de rest van Nederland is de WK-beleving ook in Goor bij lange na niet wat het zou zijn tijdens een zomers kampioenschap in een minder omstreden land. Toch was het stil op straat tijdens de openingswedstrijd van Oranje, dat ondanks een stroeve wedstrijd, gisteravond met 2-0 won van Senegal. Oranjekoorts wel bij Café Johnys dat als één van de weinige horecagelegenheden wel oranje kleurt en ook alle wedstrijden op het grote scherm heeft…

Een verder rondgang door Goor leert dat in de van Kollaan een tuin versierd is en dat in diezelfde straat ook aanhangers van Portugal wonen. In de Kerkstraat siert een Braziliaanse vlag de gevel. De Goorse zakenman Gerard van Hal is, zoals bij veel mondiale sporttoernooien, aanwezig in Qatar waar hij alle wedstrijden van het Nederlands elftal volgt.