Gemeentehuis kleurt oranje tegen geweld

Het gemeentehuis van Hof van Twente kleurt vanaf vandaag tot 10 december oranje. Dit in het kader van de campagne ‘Orange the world’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is vandaag tevens de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op 10 december is de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de ‘16 Dagen van Actie’. In meer dan 100 landen worden in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht. Ook worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. In Goor zal tijdens deze dagen ook de speciale ‘Orange the world’-vlag wapperen, om de aandacht voor dit thema kracht bij te zetten. De vlag werd vandaag gehesen door wethouder Hannie Rohaan…

Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of sexueel geweld. Dit treft ongeveer 5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Ook in Hof van Twente komt dit regelmatig voor. Wethouder Hannie Rohaan: “Het gaat daarbij vaak om geweld dat werd gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of huisvrienden. Het gebeurt vaak niet in de openbaarheid. Dat maakt het extra moeilijk om het op te sporen en betekent vaak veel leed en eenzaamheid voor degene die het treft.”

Dit jaar is het thema van de Nederlandse campagne preventie. Voorkom gebruik van geweld. Wie in aanraking komt met mishandeling in de eigen omgeving kan contact nemen met Veilig Thuis Twente (VTT) onder meer door te bellen met 0800- 2000. Bij direct gevaar: bel 112.
U kunt ook contact opnemen met de gemeente, specifiek team Zorg (telefoon 0547-858585).