Gemeente eist 4 miljoen van IT-bedrijf Switch

De gemeente Hof van Twente, wil een groot deel van de schade die de hack op de computersystemen heeft veroorzaakt, verhalen op IT-bedrijf Switch IT Solutions uit Enschede. Dat meldt RTV Oost dat vandaag verslag deed vanuit de rechtbank in Enschede. De gemeente eist een bedrag van 4 miljoen euro. Switch heeft volgens de gemeente een wanprestatie geleverd door niet in actie te komen door te laat in actie te komen waardoor de hackers vrij spel hadden…

Het IT-bedrijf vindt dat medewerkers van de gemeente zelf de rode loper uit heeft gelegd voor de hackers, onder meer met het wachtwoord ‘Welkom2020’. De hack heeft ruim 4,2 miljoen euro aan gemeenschapsgeld gekost. De rechter wil de zaak vier weken aan houden, waarin de gemeente en Switch alsnog tot een overeenstemming kunnen komen. Als dat mislukt volgt op 27 december uitspraak in deze zaak. Het uitgebreide artikel op van RTV Oost is via deze LINK te lezen.