Vierde boek van Gerben Kappert: het jaar van de gastspeler

‘Het jaar van de gastspeler’. Zo heet het nieuwe boek van de Goorse schrijver Gerben Kappert. Het is een boek over voetbal in de kelderklasse van het voetbal, waar hetzelfde spelletje bijna niet meer lijkt op het voetbal dat we op televisie zien. Waar de gezelligheid belangrijker is dan het resultaat. Een verslag van een seizoen zondagochtend-voetbal op de Twentse voetbalvelden met GFC 3 in de hoofdrol. Afgelopen zaterdag werd het eerste exemplaar uitgereikt door de schrijver zelf aan Rowin van der Moolen…

Hij speelde in het afgelopen seizoen regelmatig mee als gastspeler bij GFC 3. Als dank voor de vele keren dat hij, en velen met hem, GFC 3 uit de brand hielp, kreeg hij het eerste boek.

Het boek van Kappert, in het dagelijks leven docent Toerisme, gaat over het steeds ouder worden van de spelers. Blessures meer regel dan uitzondering en ook nog een een coronapandemie. Hoe zou het eerste seizoen verlopen na twee afgebroken seizoenen? Hoe houden de spieren het nu GFC 3 weer een volledig seizoen aan de bak moest? De titel geeft het al een beetje weg. Niet Covid was het grootste probleem maar het vinden van elf spelers.

‘Het jaar van de gastspeler’ (120 pagina’s, ISBN: 978-94-6465-641-1) is gepubliceerd via het Brave New Books en ook rechtstreeks bij de schrijver te bestellen door te mailen naar gastspeler@nullgerbie.nl voor een bedrag van €15,00.