Ellen Nauta nieuwe voorzitter P10

Ellen Nauta is gekozen tot nieuwe voorzitter van de P10. Dit is het netwerk van 31 plattelandsgemeenten in Nederland. De verkiezing was gisteren in de Wageningen Universiteit tijdens de jaarlijkse Wintersessie. De burgemeester van Hof van Twente neemt het stokje over van Harry Scholten, die waarnemend voorzitter was sinds het vertrek van de geboren Hengelose Ellen van Selm die burgemeester in Purmerend is geworden. Nauta is blij met haar uitverkiezing…

“Dit is een gedroomde klus voor mij. We gaan samen nog sterker inzetten op de kracht van het platteland. Stad en platteland hebben elkaar hard nodig voor de grote transities op het gebied van klimaat, duurzaamheid en landbouw. Niet vanuit de tegenstelling, maar vanuit de complementariteit is de P10 een onderdeel van de oplossing. Het platteland staat volop in de belangstelling. Er moet veel gebeuren en het is de kunst om focus te houden. Met een strategische visie bepalen we waar we wel en niet op inzetten. Duidelijk is dat het Nationaal Programma Landelijk Gebied onze volle belangstelling heeft. Ik kijk ernaar uit hier in mijn nieuwe rol mee aan de slag te gaan.”