De Sportschool ziet levenslicht

Goor is na de zomer een fitnesspraktijk rijker. Gorenaar Linus Pijfers opent op 1 september de deuren van De Sportschool. De onderneming verrijst bij de oude stoomblekerij in het pand van Lakatex. De modernste apparaten, nieuwste fitnesshypes en enkele multifunctionele groepszalen moeten de Goorse klant over de drempel zien te loodsen. “We willen in De Sportschool een veelzijdig programma bieden. De mensen moeten een keuze hebben, de ruimte krijgen en de hele dag ontspannen aan de slag kunnen bij ons. Alles komt ook samen in dit project. Wij gaan bieden wat de klant wil. Het pand ziet er schitterend uit. We krijgen twee verdiepingen en bijna alles is van glas waardoor het een onbevangen en frisse uitstraling heeft”, aldus Linus. De Gorenaar, die een lange weg moest afleggen om dit te bereiken, zal niet alleen plaatsnemen in het nieuwe pand.

dsc00058

Pijfers spreekt vol passie over de plannen, die hij in de komende weken verder zal ontvouwen. En dat is een klein mirakel, want de weg naar een eigen onderneming was lang voor hem. Heel lang. Linus lijdt aan de ziekte van Crohn en keek de dood meermalen in de ogen. Maar hij vocht zich er wonderwel bovenop. Nu is hij weer fit en jaagt hij zijn droom achterna. “Dit heb ik altijd al willen doen. Ik kom uit deze wereld. Heb altijd gewerkt in de sportschool van Roel de Haan in de Schoolstraat en werd later instructeur bij andere fitnesscentra. Ik heb de nodige expertise en wil er nu zijn voor de Goorse sportliefhebbers.”

Naast Pijfers stappen ook fysiotherapeut Dick Vrijman en manueel therapeut Jos ten Voorde in het avontuur. En dat is een noviteit in deze regio. Zij zullen een eigen ruimte bestieren in De Sportschool. “We hebben daar veel meer mogelijkheden. Steeds vaker hebben mensen behoefte aan een groepsles. Dit kunnen we na de zomer ook echt aanbieden”, aldus Jos ten Voorde. “Het wordt echt prachtig project. We hebben er veel zin in”, voegt Dick Vrijman eraan toe. De Sportschool moet na de zomer plaats bieden aan 500 klanten.