Stichting Hofvogels zoekt vrijwilligers


Aan het begin van het nieuwe broedseizoen is de stichting Hofvogels op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Een ieder van 18 jaar en ouder, die zich in willen inzetten voor behoud en herstel van de natuur en biodiversiteit in de Hof van Twente met specifieke aandacht voor de steen- en kerkuil wordt gevraagd zich te melden. Hofvogels richt zich niet alleen op behoud van deze uilensoorten, maar is actief op een breed pallet aan activiteiten op gebied van natuurherstel en natuurbehoud. Ook hiervoor worden nieuwe vrijwilligers gezocht…

Hofvogels bestaat momenteel uit een dertigtal enthousiaste en actieve vrijwilligers, aangestuurd door een klein bestuur. Deze gaan jaarlijks in de periode van april tot juli op pad om de op circa 450 erven geplaatste uilennest-kasten te controleren op bezetting en op broedresultaten. Zo werden er in 2022 circa 400 uilen geboren en geringd.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via ln.slegovfohnull@taairaterces en worden uitgenodigd voor een gesprek. Meer informatie via deze LINK.