Doek valt voor Club Johnys

Club Johnys gaat sluiten. De uitbaters John Westerik en Boulos Kourie hebben dat vandaag bekend gemaakt via social media. Directe aanleiding is het vervroegen van de sluitingstijden in het weekeinde van 04:00 uur tot 02:00 uur. Die verordening kwam vlak voor de feestdagen en sinds die tijd is het opvallend rustig. De meeste Goorse jongeren kwamen vaak pas na middernacht en blijven nu weg omdat de tijd volgens velen tekort is om er dan nog wat van te maken. Ook het voornemen van burgemeester om het verzoek voor een nieuwe ontheffing te weigeren, ligt ten grondslag aan de beslissing om de deuren te sluiten. In een schriftelijke motivatie zegt Nauta dat met name geluidsoverlast daaraan ten grondslag ligt…

“In maart 2015 zijn wij, met ons team, vol enthousiasme begonnen, in maart 2023 zullen we definitief afscheid nemen van Club Johnys. Hopelijk zal dit gepaard gaan met een knallend feest dat we met jullie zullen gaan vieren.” aldus het uitbatersduo op Facebook. Er is bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de gemeente maar dat proces kan maanden gaan duren waardoor de club volgens hen niet meer levensvatbaar is. Het naastgelegen CafĂ© Johnys blijft wel gewoon geopend.

De aankondiging van de sluiting komt in de week dat er ook een zaak voor de bezwarencommissie van de gemeente diende over een opgelegde boete voor een ‘After party’ tijdens het School en Volksfeest achter Pizzeria Calimero waarvan Kourie ook eigenaar is. Daarvoor was een vergunning tot 03:30 uur maar werd alsnog een boete opgelegd.