Karttalent Daan Ligtenbarg boekt eerste zege

De Goorse karter Daan Ligtenbarg heeft zijn eerste zege geboekt in de zogenoemde IAME X30 nationaal-klasse. Het 14-jarige talent won afgelopen weekend de finale van de wedstrijden om de Wintercup in Eindhoven in de de GK4 Kart Series. In de eerste wedstrijd reed hij direct naar plek drie, ook in de tweede wedstrijd werd hij derde. De finale won hij uiteindelijk…

Vorig jaar eindigde hij nog als achttiende in dat kampioenschap. Dit jaar heeft hij zijn ambitie flink naar boven bijgesteld, mede door zijn resultaten in Eindhoven. “Ik hoop in de top vijf te kunnen eindigen.”

De jonge Ligtenbarg begon pas met karten in december van 2019. “Ik had net een knieblessure gehad, mijn kruisbanden afgescheurd. Ik voetbalde toen nog, maar door die blessure mocht ik dat niet meer. Ik mocht geen enkele draai- en kapsport meer doen. Ik vroeg aan papa of ik op karten mocht, want dat leek me leuk. Toen ben ik op de buitenbaan van Oldenzaal begonnen. Uiteindelijk heb ik een OK1-kart gekregen. Daarmee heb ik in Eefde één wedstrijd gereden en die gewonnen. Een jaar later ben ik naar de X30 Junioren gegaan.”