Befaamde achterzaal De Ster belicht in reeks radioprogramma’s

Herman Brood trad er op, net als Herman Finkers in zijn beginjaren als cabaretier. En Neerlands Hoop. De bruiloftszaal van café De Ster in Goor was vorige eeuw het culturele hart van Goor. Die zaal wordt deze maand afgebroken en mede daarom maakt de lokale omroep Hofstreek FM een reeks radioprogramma’s over de geschiedenis van ‘De Achterzaal’…

In een serie van drie programma’s van elk een uur wordt de geschiedenis van alle kanten belicht op zaterdag 11, 18 en 25 maart van 14:00 uur tot 15:00 uur.

Aan het woord komen eigenaren en oud-eigenaren, gebruikers en artiesten die er hebben opgetreden. De Achterzaal zal ook stilstaan bij de cabaretcyclus en de Filmklup die Goor In De Bocht jarenlang organiseerde, het kindertoneel én de politieke cafés onder de noemer Goorsche Kringen. Ook komen leden van muziekvereniging Apollo aan het woord. Apollo speelde altijd hun Nieuwjaarsconcert in de achterzaal en repeteerde er ook, zoals nu nog Goorse koren er oefenen. In de jaren tachtig was de zaal een tijdlang een discotheek. Ook oud-dj’s halen in dat kader herinneringen op.

De achterzaal van De Ster wordt eind deze maand gesloopt.