Zwaarbevochten maar belangrijke zege Hector bij De Tubanters

SV Hector deed vandaag uitstekende zaken in de vierde klasse B door in Enschede met 0-1 te winnen van De Tubanters 1897. Een zwaarbevochten zege die werd ingeleid door een vroege goal van Raul Jimenez. Hij kon profiteren van een grote fout in de defensie van de Enschedese ploeg en na 12 minuten de groen witten op voorsprong zetten. Zeven minuten later kreeg Wesley Zwoferink nog een grote kans op de 0-2 maar hij miste. 0-1 was ook de ruststand en na de thee was het vooral tegenhouden voor de ploeg van trainer Jordy Drenth…

De Tubanters drong sterk aan zonder heel overtuigend te voetballen kreeg een aantal goede mogelijkheden. Zo werd in een één op één-situatie, tien minuten na rust, op wonderbaarlijke wijze naast geschoten en was de wederom exellent keepende Koen Eekhout, een sta in de weg bij de volgende grote kans van De Tubanters. In de slotminuut trof de thuisploeg ook nog de paal en kwam Hector wederom goed weg. De zege werd uiteindelijk over de streep getrokken en door de zege staat Hector nu op 23 punten en een zesde plek. Drie punten minder dan de nummers 3,4 en 5: Rood Zwart, BSC Unisson en Victoria’28. Laatsgenoemde ploeg is volgende week, in Enschede, de tegenstander.