Opgemaakte kerels…

Alles in het voorjaar krijgt een nieuw begin. Alles gaat weer opnieuw van start. Dingen die wie ieder jaar doen komen dichterbij in de agenda. Ik verheug me altijd op deze periode van het jaar. De klok is zondag verzet, de opmaat dat we nu echt letterlijk andere tijden krijgen. Tijden van het naar buiten gaan, frisse lucht, nestelende vogeltjes en feesten…

Feesten! Wat zeker dichtbij in de agenda komt is de opening van de Schoolfeestloodsen. Zaterdag 1 april gaan de deuren open van het Walhalla waar al dat moois geproduceerd gaat worden. Waar we met open gevallen mond naar staan te kijken op die mooiste zondag in juni. De mooiste zondag van het jaar durf ik wel te stellen. Voor verschillende wagenbouwgroepen verzorg ik de verhaaltjes voor in het programmaboekje en óók zij zien de datum dichterbij komen. De appjes en mailtjes vliegen me om de oren of ik er nog wel aan denk. Tuurlijk wa, lop allemoal wa los.

Wat moet het thema zijn was mijn vraag. ‘Dit jaar is er geen thema, we hebben de vrije hand om te bouwen wat we willen, we denken er nog over na’, was het antwoord. Alsjeblieft, denk na over iets leuks, iets wat we niet eerder gezien hebben. Iets waar over nagedacht is, iets origineels, want opgemaakte kerels met twee ballonnen achter het shirt en een blonde pruik met lange haren hebben we nu echt wel een keer gezien. Even was het stil aan de andere kant van de lijn….Oké we denken nog wel even verder, heur ie meer van.

Zorg dat je dingen bedenkt waar mensen behoefte aan hebben. Waar ze om kunnen lachen en wat iedereen leuk vindt. Aanstoot geven doe maar op andere plaatsen. Een ludieke sneer kan ik trouwens altijd wel waarderen. Iets waar iedereen zich mee kan identificeren en waar herkenning is vanuit onze plaatselijke samenleving.

Leg je oor te luisteren en hoor wat er leeft. Kun je het uitleggen waarom je iets doet en wat het voorstelt? Als voorbeeld; is het slim en doordacht om 70 koopwoningen te bouwen op een braak liggend stuk grond ergens op het Gijmink of zou het toch handiger zijn om er ook wat sociale huur te bouwen? Snap je nu wat ik bedoel? Zorg dat het doordacht en uitlegbaar is.

De vakantie is geboekt en de eerste aanbetaling voor een fijn resort op de Canarische eilanden is gedaan. De motor is uit het vet en heeft z’n eerste paar testkilometers gemaakt. De tulpen laten voorzichtig hun eerste scheuten boven de grond zien en volgens mij moet ik voor de eerste keer met de grasmaaier over het gras. De hoge druk heeft zijn werk voor dit jaar alweer gedaan op het terras en het houthok voor de allesbrander is nagenoeg leeg. Tuinset van zolder halen en de bierkoelkast buiten schoonmaken en vullen. Even eentje voorproeven…we zijn er nu toch. Ik heb d’r zin an!

Namens Niels,

een fijne dag…