Goorse basisschoolleerlingen en ouderen met dementie ontmoeten elkaar

Drie basisscholen in Goor: De Prins Constantijnschool, Basisschool Heeckeren de Basisschool De Boomhut gaan met leerlingen van groep 7 of 8 een bezoek brengen aan respectievelijk Huize Herfstzon en De Stoevelaar. Voor de leerlingen begint deze ‘visite’ met een les ‘dementievriendelijk’. In de les wordt uitgelegd wat het brein is, hoe het werkt en wat er gebeurt als je een vorm van dementie krijgt. Daarnaast wordt besproken welke problemen het kan geven in de omgang met de ander, dus ook met (klein)kinderen…

Na de les gaan de ouderen en de kinderen in groepjes met elkaar in gesprek, een spel spelen of wat samen knutselen. Zo moeten de kinderen de wereld van ouderen met dementie beter leren begrijpen en voor de ouderen is het een mooie activiteit die het welbevinden kan bevorderen.

Hof van Twente heeft in 2019 een start gemaakt om een ‘Dementievriendelijke gemeente’ te worden. In een dementievriendelijke gemeente kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de samenleving. Deze activiteit is een belangrijke bijdrage aan het samen werken aan de verdere opbouw van een ‘Dementievriendelijke Hof van Twente’. De bedoeling is om na een evaluatie van deze pilot, georganiseerd door Salut, het programma uit te rollen over de bovenbouw van alle basisscholen in de Hof van Twente.