Goor Collectief wil stadsraad

roeljochemsGoor Collectief schaart zich vanavond in de commissievergadering achter de culturele instellingen, die met name in Goor worden getroffen. De muziekschool, de bibliotheek en de Reggehof moeten het vooral ontgelden in de geplande bezuinigingen. “Het is eigenlijk niet mogelijk om uit te leggen dat in de ene kern in de Hof van Twente nog fiks gebouwd en geïnvesteerd wordt in cultuur, terwijl we moeten vaststellen dat we in Goor de voorzieningen op gebied van cultuur niet in stand kunnen houden”, zegt Roel Jochems, voorzitter van Goor Collectief. Jochems pleit voor een stadsraad met daarin een aantal Gorenaren. Hij vindt dat er nu te snel beslissingen worden genomen, terwijl bij tussenkomst van een stadsraad een weloverwogen oordeel gevormd kan worden.

Uit het onderzoek Goor Scoort van juni 2009 bleek dat muziek, het cultureel aanbod en de voorzieningen de sterke punten van Goor waren. “Er moet een geïntegreerde Hofbrede visie komen op gebied van kunst en cultuur”, aldus Jochems, die het opvallend vindt dat er uit de grootste kern van de Hof van Twente weinig vertegenwoordigers in de gemeenteraad zitten. “Die zouden ondersteund kunnen worden door de stadsraad.”

Gerelateerde berichten

  • I like to move it, move it…23 juni 2011 I like to move it, move it… De bewegingstrend in de Goorse tent is ook door de oudere kinderen van de basisscholen doorgezet. Het was ook vamiddag één groot feest in de 'Tente' met klappende, zingende en dansende […]
  • Grenzeloze vlaggen blijven zorgenkindje4 augustus 2015 Grenzeloze vlaggen blijven zorgenkindje Het commentaar op social media is niet van de lucht. 'Grenzeloos troosteloos' en 'Gaan we stokken vangen in het centrum?' is onder meer te lezen. De vlaggen van de diverse landen hangen […]
  • Auto in de sloot bij begraafplaats7 mei 2017 Auto in de sloot bij begraafplaats Een auto is vanmiddag uit de bocht gevlogen bij het kerkhof net buiten Goor op de parallelweg naast de weg richtig Markelo. De wagen kwam vauit Goor en reed richting Stokkum. In de bocht […]
  • Huurdersvereniging Goor wordt opgeheven en wil door als stichting29 augustus 2019 Huurdersvereniging Goor wordt opgeheven en wil door als stichting De Huurdersvereniging Goor wil zichzelf opheffen en alle activiteiten onderbrengen in een stichting. Deze is er ten behoeve van de huurders, van woningcorporatie Viverion. De […]
  • Ook Steam, Reflexxion en The Cowpokes op BBBB-festival29 augustus 2019 Ook Steam, Reflexxion en The Cowpokes op BBBB-festival De organisatie van het nieuwe BBQ, Beers, Beats en Barbers-festival heeft bekend gemaakt dat ook de vrouwenformatie Steam zal optreden op het Schoolfeestplein komende zaterdag. Deze […]