Marcel Brummelaar wint Goorse Tourpoule 2009

Marcel Brummelaar heeft de Goorse Tourpoule 2009 op zijn naam geschreven. De Tourdirecteur hield door de zesde winst van Cavendish genoeg marge over in het algemeen klassement op zijn naaste concurrent en zoon Sven (foto). Zoals aangekondigd wilde Brummelaar als mede-organisator alle schijn van belangenverstrengeling uitsluiten en stelde hij zijn gewonnen prijs ter beschikking aan het kankerfonds van Lance Armstrong. Peter Visser kwam nog dichtbij de koplopers, maar hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde stek. Karel Frederiks beschikte over de beste bergploeg, terwijl Bert Eeftink de beste sprinters opstelde. Direct na de finish op de Champs Elysees was er bij de Ster de prijsuitreiking, waar ook duidelijk werd dat Frans Overbeek er met de winst vandoor ging bij het rugnummerspel. Hij wist 50 euro op te strijken. De organisatie, die dit jaar een andere koers is gaan varen, was in grote lijnen zeer tevreden over de nieuwe opzet en de belangstelling van deze editie. De titel bij de Oudste Goorsche Tourtoto werd een prooi voor Marco Aaftink, die zijn prijs bij De Ster kreeg uitgereikt door organisator Gerben Kappert (foto lees meer).

Het dagklassement bij De Goorse Tourpoule kende geen winnaar, omdat er drie deelnemers de meerste punten wisten te vergaren. Hieronder volgt een overzicht van de lijst van winnaar Marcel Brummelaar. 

De 15 dagrenners….. 

SCHLECK Andy                                                  
CANCELLARA Fabian                        
CIOLEK Gerald
KREUZIGER Roman                               
MARTIN Tony                                   
FREIRE GOMEZ Oscar
KIRCHEN Kim                                      
NAPOLITANO Danilo                           
ROJAS GIL Jose
ARMSTRONG Lance                            
BOONEN Tom                                    
FURLAN Angelo
SCHLECK Fränk                               
FARRAR Tyler                                 
PELLIZOTTI Franco 

Marco Aaftink bleek als eerder gemeld de sterkste in de Ouste Goorsche Tourtoto (foto). Klik hier voor een volledig overzicht van de uitslag.