Stadsderby veel meer dan alleen prestige

Het is het weekend van de waarheid voor zowel Twenthe als Hector die elkaar morgen treffen maar daarover zo meer. Allereerst GFC. Dat speelt vandaag in de vierde klasse H zaterdag weer een belangrijke pot. dit keer uit bij Terborg. Thuis werd in november nipt met 1-0 gewonnen van die ploeg. GFC aast op nacompetitie en heeft daarvoor nog wel de nodige punten nodig. Dan de stadsderby van morgen op ’t Doesgoor. Hector thuis tegen Twenthe. Een prachtig affiche met dit keer grote belangen voor beide teams…

Beide ploegen zijn nog niet uit de gevarenzone in deze voetbaljaargang waar er een versterkte degradatieregeling is. De laatste twee degraderen rechtstreeks en de drie ploegen daarboven zijn veroordeeld tot de nacompetitie. Van de 12 ploegen staat Twenthe nu op de 9e nacompetitieplek met 22 uit 18. Hector heeft 4 punten meer en staat op de ‘veilige’ 7e plek.

Voor de groen witten is niet verliezen dus van groot belang terwijl Twenthe wel moet winnen om niet verder weg te zakken. Het lijkt erop dat beide ploegen op volle oorlogssterkte aan kunnen treden tijdens de derby die omgeven zal zijn door sfeeracties van beide clubs en veel publiek.

Eerder dit seizoen won Hector op het kunstgras van Twenthe met 0-1 door een goal van Tim Bannink terwijl vorig seizoen Twenthe nog won bij Hector. Het lijkt er dus op dat beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en dat het nog wel eens een hele spannende derby zou kunnen worden. Morgen vanaf 14:00 uur.