GFC geeft voorsprong weg en verliest van Helios

Het leek een mooie middag voor GFC te worden tegen koploper en kampioen Helios maar het eindigde in een anti-climax voor de ploeg van trainer Romano Lammertink. De rood zwarten gaven in de slotfase een 3-1 voorsprong weg en gingen 3-4 onderuit. Bij rust was het 1-1. GFC kwam na 4 minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van de gasten uit Deventer. Tien minuten voor rust werd het 1-1 door een treffer van Sven Lubberding…

Na de thee stelde GFC op orde op zaken en kwam op een 3-1 voorsprong door doelpunten van Tim Wassink in de 53e- en Olaf Siegers in de 58e minuut. Die voorsprong leek behouden te blijven en daarmee ook de winst in de strijd om de derde periodetitel. In de slotfase en de blessuretijd ging het alsnog mis doordat Jarno van het Hof twee keer wist te scoren en er ook een ongelukkige eigen goal werd gemaakt. Door de nederlaag is GFC nu gezakt naar plek drie in de vierde klasse H van het zaterdagvoetbal. De derde periodetitel kan nu volgende week worden gepakt in de laatste competitiewedstrijd tegen hekkensluiter EGVV. De derde plek in de eindrangschikking levert GFC overigens wel een minder gunstige uitgangspositie in die nacompetitie.