Twenthe wint en kan volgende week periodetitel pakken

Het kan verkeren voor vv Twenthe in de vierde klasse B waar dit seizoen een versterkte degradatieregeling geldt en alleen de eerste zeven ploegen veilig zijn. Die zevende plek is vandaag bereikt door de Goorse Tricolores die met 4-1 wonnen van Victoria ’28 en naaste concurrenten Hector en De Tubanters zag verliezen. Nu kan zelfs de derde periodetitel nog worden gewonnen. Bij winst volgende week op kampioen sv Delden en een nederlaag of gelijkspel van Eibergen tegen De Tubanters is die een feit en kan de ploeg van trainer Mark Bolink zich op gaan maken voor promotiewedstrijden…

Op het eigen kunstgras was Twenthe van meet af aan beter dan opponent Victoria ’28 uit Enschede vandaag. Stijn Jeurlink was voor rust twee keer trefzeker en bracht de thuisploeg in de 36e en 39e minuut op een 1- en 2-0 voorsprong. Na een klein uur voetbal werd het 3-0 door Jeffrey Asbroek. Rick Meijer deed namens Victoria nog wel wat terug maar uiteindelijk was het Wouter Leusink die de 4-1 op het scorebord bracht.