Blij met de redding van de Reggehof (ingezonden brief)

Weer een ingezonden brief van Carel Groothengel die dit keer in de pen is geklommen om te schrijven over de redding van de Reggehof. Dat het CDA daar blij mee is, doet bij het PvdA-schaduwfractielid de haren wel overeind staan. Volgens Groothengel is het CDA samen met de VVDE verantwoordelijk voor het ‘feitelijk failliet’ van het Goorse Verenigings- en evenementencentrum. Lees het ingezonden stuk hieronder…


Ben je net een kleine week op vakantie lees ik een bericht van het CDA Hof van Twente over het feit dat ze blij zijn met de redding van de Reggehof. Je moet het lef maar hebben. Claimen als Goorse CDA-ers dat jouw partij de Reggehof heeft gered. Doet me denken aan iemand die een persoon die niet kan zwemmen in het water duwt en dan pas nadat die persoon een paar keer kopje onder is gegaan een reddingsboei toegooien om daarna met een grote mond een redding medaille op te eisen. En dan de rest van de Raad voor gek zetten door te zeggen dat ze helemaal niks deden.

De afgelopen 12 jaar is het CDA samen met de VVD er de oorzaak van geweest dat de Reggehof nu feitelijk failliet is. Veel voorstellen van vooral D’66 en de PvdA vonden nooit gehoor bij het CDA. Zelfs de coronagelden die de gemeente speciaal voor dit doel ontving gingen simpel in de gemeentekas ondanks bezwaren van bijna de gehele Raad. Alleen toen de mensen van de Reggehof kwaad werden dat zij geen en een tweetal ondernemende dames wel subsidie kreeg stond het CDA zogenaamd achter de Reggehof. Niet door ze uit de brand te helpen maar door ten onrechte tegen de noodzakelijke aanpassingen van een gebouw op het TSB-terrein te zijn.

Dat ging simpelweg om het aanbrengen van verplichte maatregelen zoals wc ‘s en zaken zoals brandveiligheid. Door te doen dat het om subsidie zou gaan probeerde het CDA op een goedkope manier te doen alsof ze achter de Reggehof stond. 12 jaar de zaak volledig in het honderd laten lopen, een paar honderdduizend euro die bestemd waren voor de Reggehof in eigen zak te steken en nu gewoon de feiten verdraaien en mooi weer spelen over de rug van alle andere fracties die wel hebben geprobeerd om de Reggehof te redden. Je moet maar durven. De werkelijkheid is dat de CDA-fractie jarenlang vooral een Ambt Delden club was. Geld naar Goor was eigenlijk gewoon taboe.

Carel Groothengel