Verkeer en centrum veel besproken tijdens spreekuur Stadsraad

Het maandelijkse spreekuur van de Stadsraad blijkt een schot in de roos een voltreffer. Gorenaren konden zich op iedere eerste donderdag van de maand van 16:00 uur tot 17:00 uur melden in de bibliotheek en dat is volgens de Stadsraad iedere keer vaak gebeurd. De onderwerpen die aan de orde zijn geweest variĆ«ren sterk maar verkeersergernissen en verkeershindernissen waren een terugkomend onderwerp…

Daarover beklagen voetgangers en fietsers zich het meest. Ook het Goorse centrum kwam vaak aan de orde. Inwoners willen een toegankelijker centrum dat verfraaid moet worden met groen en zitbanken. Ook de rotzooi rondom de afvalcontainers in Goor werd meermaals aangehaald bij de leden van de Stadsraad.

Afhankelijk van het onderwerp of vraagstuk kregen bezoekers direct antwoord of advies. Bijzonder was het bezoek van een inwoner van Enschede. Zij is met haar klacht door verwezen naar de juiste contactpersoon van de gemeente Enschede. Daarnaast is aangegeven dat de Stadsraad het eerste half jaar als een pilot ziet en resultaten wil bundelen, zodat het ook kan zijn dat iemand pas later een reactie krijgt. Het goed bezochte spreekuur is voor de Stadsraad aanleiding het spreekuur tot en met december van dit jaar voort te zetten. Dan zal opnieuw bekeken worden of het spreekuur dan nog in een behoefte voorziet.