Oald Goor: De Wijnkamp, ooit boordevol bedrijvigheid…

Zoals op zoveel andere plekken in het Goorse zal ook de Wijnkamp weer een ander aangezicht krijgen. De panden waar ooit Marinus Bauhuis het naaiatelier voor bruidsjurken had, gaat tegen de vlakte om plaats te maken voor een appartementencomplex. De Wijnkamp was wel vaker aan verandering onderhevig en kende ooit veel bedrijvigheid met winkels als verlengstuk van het centrum dat in de historie een stukje omvangrijker was. Wij vonden in de rijke archieven van de stichting Historisch Goor een aantal fraaie prenten die dat illustreren…

De Wijnkamp in 1950 met de fietsenwinkel van Reint Berenpas
Bernard ter Horst voor zijn smederij op de hoek Wijnkamp/Julianplein
Uitverkoop bij Cato te Wierik in 1980
De reconstructie van de Wijnkamp in 1986
De Wijnkamp in 1987
Sloopwerkzaamheden deze week
Zo moet het er straks uit gaan zien