Politie zoekt eigenaar ‘verloren’ schaap

De politie Hof van Twente had vanochtend vroeg een opmerkelijke en vooral trieste zaak. Na een melding van een voorbijganger over een schaap in de berm van de Veldhuisweg in Ambt Delden, niet ver buiten Goor, gingen agenten plekke en vonden het zwaar gehavende dier. Er zat één poot los bij hing en het bot was zichtbaar. Aan het pootje zat ook nog een deel van schrikdraad geknoopt…

Het zogenoemde Ouessantschaap is vermoedelijk op deze plek achtergelaten. De beide oormerken waren verwijderd. Vanwege het letsel is er snel een dierenarts ter plaatse gegaan, die het verzwakte rammetje uit zijn lijden heeft verlost. De politie zoekt getuigen en meldt op de eigen Facebookpagina dat er een bestelbus in de nacht van zondag op maandag is gezien op deze plek. De politie komt eveneens graag in contact met de bestuurder van dit voertuig. Informatie kan gemeld worden via 0900-8844 of te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.