Politie zoekt asbestslachtoffers voor onderzoek

De politie roept mensen op die slachtoffer zijn geworden van de blootstelling aan asbest bij Eternit in Goor. Dit naar aanleiding van een aangifte door de Vereniging Comité Asbestslachtoffers (CAS) in 2019. Dit nadat mensen overleden doordat ze vermoedelijk opzettelijk blootgesteld waren aan asbest. De vereniging wil dat dat de fabrikant wordt vervolgd voor doodslag of dood door schuld


Het onderzoeksteam wil in contact komen met mensen die zijn blootgesteld in de woonomgeving of mensen die met het product hebben gewerkt. Dat kunnen dus veel Gorenaren zijn. De aangifte die in 2019 werd gedaan, heeft betrekking op negen mensen die zijn overleden aan asbestkanker. De Vereniging Comité Asbestslachtoffers stelt dat het bedrijf al in 1960 op de hoogte was van de gevaren van asbest maar toch doorging met de productie. Het gebruik van asbest in nieuwe producten is sinds 1993 verboden.