Oud-keeper GFC in nationale ploeg Bonaire

Rik Letteboer, oud keeper van GFC, is sinds kort de keeper van het nationale elftal van Bonaire. De uit Hengelo afkomstige doelman woont nu twee jaar op het bovenwindse eiland waar hij belandde bij SV Vitesse in de hoogste afdeling daar. TC/Tubantia maakte een fraai verhaal met Letteboer die via zijn trainer, een collega van de bondscoach, in de nationale ploeg terecht kwam. “Om voor Bonaire uit te mogen komen heb je een stempel in je paspoort nodig, meer niet. Wel zoeken ze spelers die hier wonen of een bepaalde band met het eiland hebben” zegt Letteboer in de regionale krant…

Hij kwam eerst op de bank maar mocht zijn debuut maken tegen Saint Martin omdat zijn concurrenten afhaakten. “De wedstrijd werd gespeeld op Saint Kitts and Nevis, op een veld met allemaal palmbomen eromheen. Voor de wedstrijd klonk het volkslied van Bonaire. Ik heb geprobeerd het mee te zingen, maar het is helemaal in het Papiamento. Maar het was heel bijzonder om mee te maken.” Letteboer verloor overigens het duel met 1-2. Het hele verhaal is via deze LINK te lezen.