Gelen slaat zijn slag met Voeckler

Paul Gelen is de nieuwe leider van de Goorse Tourpoule. Met Thomas Voeckler, die woensdag de Koniginnerit in de Tour de France won, stak hij al zijn concurrenten de loef af. Met nog vijf etappes te gaan heeft Gelen negentien punten meer dan Gerard Wolterink. Toch zal ook het algemeen klassement in de Tour nog voor de nodige verschuivingen zorgen. Mark van Wijck mocht zich woensdag de ritwinnaar noemen en mag zich zaterdag melden bij de Tourdirectie. Bij de jeugd gaat Silas Olydam aan kop. Donderdag is de laatste rit in de Pyrenee├źn en kunnen de klassementrenners nog een keer toeslaan. Daarna zal ook de winnaar van het bergklassement bekend zijn. Karin Oosterveld heeft op dit moment de leiding, op gepaste afstand gevolgd door Joris van den Berg en Joost Morsink.

voeckler

Gerelateerde berichten

  • dsc0088512 juli 2013 Gele vlag Tourpoule blijft bij Huub Leferink Huub Leferink is ook na de dertiende etappe van de Tour de France de leider van de Goorse Tourpoule. De gele vlag, die de organisatie dit jaar voor het eerst hanteert, blijft daarom ook na […]
  • Karin Oosterveld wint Koniginnerit21 juli 2011 Karin Oosterveld wint Koniginnerit De Koniginnerit in de Tour de France is in de Goorse Tourpoule een prooi geworden voor Karin Oosterveld. Zij verzamelde de meeste punten in de achttiende rit naar de Galibier […]
  • Martin Meijer pakt dagzege in sprintetappe23 juli 2010 Martin Meijer pakt dagzege in sprintetappe Martin Meijer heeft de voorlaatste gewone etappe van de Tour de France gewonnen in de Goorse Tourpoule. Meijer deed dat net als etappewinnaar Mark Cavendish met overmacht. Hij pakte negen […]
  • sagan23 juli 2012 Wipneus pakt dagprijs in Goorse Tourpoule Edwin van 't Schip, beter bekend als Wipneus van het muzikale duo Wipneus & Pim, heeft de derde etappe in de Goorse Tourpoule gewonnen. Hij behaalde dinsdag vier punten meer dan Maico […]
  • wiggins9 juli 2012 Bas Weernink heeft beste tijdritploeg Bas Weernink heeft dit jaar met een scherp oog geselecteerd op goede tijdrijders. De Gorenaar pakte na de proloog namelijk ook de zege in de eerste tijdrit van de Tour de France. Weernink […]