Oald Goor: Koopstad Goor…

Er zijn in de maand november pop up-stores geopend van tijdelijke ondernemers in het Goorse centrum. Dit onder meer om leegstand tegen te gaan. Daarnaast is de subsidieregeling om de gevels in het stadshart te verfraaien en/of in oude staat terug te brengen ook verlengd. Reden voor de redactie van de rubriek Oald Goor om een greep te doen uit het grote aantal foto’s dat in de afgelopen eeuw is verzameld door Historisch Goor, van het Goorse centrum dat bloeide, afstierf, weer opbloeide en ook weer een teloorgang kende…

De Grotestraat Noord in 1950 met rechts de winkels van Looman en Eijkelkamp
Eén van de winkels van de Coöperatie in de Lindelaan in 1951
De Sterbuurt in 1958 met Met onder andere slagerij Hillebrand, de Ster, Hubers foto en juwelier Heideman
IJzerhandel Koning en zn (Iezerkönning) in 1975
Grotestraat centrum in 1983 met. links slijterij Jan Hamstra, Bekkering, Groothuis, te Wierik en Egberink
De Grotestraat in 1987 met de winkels van Gerrit Wissink, Corona bloemenzaak en Phildar wolboetiek