CDA wil geld voor Goorse centrum én een horecaplein (Ingezonden brief)

Als het aan de lokale CDA-fractie ligt gaat de gemeente geld vrij maken om het nieuwe Masterplan van de BIZ voor het centrum te ondersteunen. In een ingezonden brief aan deze site zegt het Goorse gemeenteraadslid Eric Rikkert erg enthousiast te zijn over de opkomst tijdens de brainstorm-avond gisteravond in de raadszaal van het gemeentehuis. Hij was daar samen met fractiegenoot Riekele Bijleveld en Marianne Hutten van In Beweging. Naast een pleidooi voor ondersteuning van de gemeente Hof van Twente hoopt Rikkert ook op de komst van horecaplein voor Salut in het Goorse stadshart. Hieronder zijn ingezonden stuk…

Gisteren heb ik, samen met mijn politieke collega’s Riekele Bijleveld (CDA) en Marianne Hutten (In Beweging) de bijeenkomst van de Stichting BIZ mogen bijwonen. Er waren ruim 80 leden van de detailhandel, ondernemers en vastgoed eigenaren aanwezig om samen te spreken over “Wat is de toekomst van het centrum van Goor, afsterven of opbloeien”. Dit thema is samen met de gemeente
opgepakt.

Ik wil een groot compliment geven aan met name de Stichting BIZ maar ook aan alle deelnemers van deze bijeenkomst. Goor staat bekend om zich min of meer alleen heel druk te maken om het Schoolfeest en daarom is het goed te zien dat zoveel aanwezigen zich zorgen maken over de toekomst van het centrum van Goor en naar deze bijeenkomst zijn gekomen. In mijn ogen ligt er nu een grote kans om samen met BRDG Advies deze kans te pakken.

De discussies aan de diverse thematafels waren intensief maar vooral opbouwend. Uiteraard diverse meningen over wel niet afsluiten van de Grotestraat, wel/niet centraliseren van de winkels in één deel van de Grotestraat, bereikbaarheid van het centrum etc. In de politiek heeft het centrum vaker op de agenda gestaan maar uiteindelijk is het niet eerder gelukt om alle gezichten van de ondernemers, detailhandel en politiek in dezelfde richting te krijgen.

Laten wij met elkaar, want is een aangelegenheid die heel Goor raakt, nu echt keuzes maken en ook keuzes durven maken die niet altijd steun van iedereen hebben. Als er niet een totaalplan komt met voldoende steun dan blijft het zoals het is en dat is, denk ik, voor niemand een goede oplossing. Het is nu belangrijk het enthousiasme van de aanwezigen vast te houden, de Stichting BIZ met de ambtenaren van de gemeente te ondersteunen en samen met BRDG met een goed plan te komen. Dat zal uiteindelijk ook steun en financiële middelen van de gemeente vergen en dan helpt brede steun vanuit ondernemers detailhandel en vastgoed-eigenaren zeer veel.

Als iedereen iets water bij de wijn doet of mogelijk in Goor ‘onder het genot van een glas bier’ elkaar ruimte geeft en niet ieder voor zich, dan ligt er nu een grote kans om tot daadwerkelijk een verbetering van het centrum te komen.

Persoonlijk hoop ik dat er dan ook een mooi horecaplein komt op het plein voor Salut (is mooi groot en in de zon), meer ruimte en activiteiten rondom de Reggehof en meer groen op de pleinen en in het centrum.

Ik wens alle aanwezigen van gisteren en de inwoners van Goor alle succes bij dit traject.

Eric Rikkert
CDA gemeenteraadslid Hof van Twente