Salut wil mantelzorgers inschrijven en belonen

Komende vrijdag, 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Dan zet welzijnsorganisatie Salut de mantelzorgers in Goor en omgeving, in het zonnetje. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Salut een krijgen dan een attentie als blijk van waardering.Mantelzorgers zijn de stille helden in onze gemeenschap,” zegt Lionne Braker, mantelzorgondersteuner van Salut. “Hun bijdrage is cruciaal en overschrijdt vaak wat professionele zorgverleners kunnen bieden. Het is onze verantwoordelijkheid om hen te ondersteunen en de erkenning te geven die zij verdienen.” De boodschap van Salut op de Dag van de Mantelzorg is dan ook: “jij bent goud waard”

Salut verstrekt informatiemateriaal en advies over de beschikbare ondersteuning en diensten voor mantelzorgers in Hof van Twente. Speciale aandacht gaat dit keer ook uit naar jonge mantelzorgers.

Lesley Calot, jonge mantelzorgondersteuner bij Salut, biedt deze jongeren een helpende hand. “Het is essentieel dat we de jonge mantelzorgers niet over het hoofd zien. Zij hebben net zo veel behoefte aan steun en erkenning,” zegt Lesley. Salut nodigt in ieder geval alle mantelzorgers in Hof van Twente uit om zich in te schrijven als mantelzorger bij Salut.

Voor meer informatie over de Dag van de Mantelzorg en de ondersteuning die Salut biedt, kan worden gemaild met ln.njizlew-tulasnull@ofni of worden gebeld met nummer 0547-260053. Meer informatie via salut-welzijn.nl.