Twenthe wint topper na prachtige slotfase

Twenthe heeft zich nu echt bovenin genesteld in de vijfde klasse A. De ploeg van trainer Mark Bolink won vanmiddag de kraker bij Diepenheim na een sensationele slotfase: 1-4. Aanvoerder Jeffrey Asbroek leek met zijn doelpunt na een kwartier spelen matchwinner te worden in de Hofderby, maar in de laatste zeven minuten kwam het duel volledig tot ontbranding

De gastheer maakte in de 83ste minuut gelijk, waarna de Tricolores geknakt leken. Toch bleek dit een misvatting. In extremis was Twenthe veel dominanter en gretiger dan Diepenheim. Binnen een minuut zette Stijn Jeurlink Luuk Freriksen vrij voor de keeper: 1-2. Diepenheim, dat nog geen punten had verspeeld in deze competitie, nam vervolgens veel risico, waar Twenthe uitmuntend van profiteerde. Eerst via Jikke Horselenberg en helemaal in de slotminuut schreef Matteo Weurding ook zijn naam nog op het scorebord: 1-4. Door de ruime zege én het puntenverlies van Hector bij Langeveen is Twenthe nu de winnaar van het weekend in de top van de vijfde klasse A. Volgende week spelen de Tricolores thuis tegen Hoeve Vooruit.