Campagnetrein verkiezingen stopt ook in Goor

De campagne voor de Tweede kamer-verkiezingen van volgende week woensdag, is in heel het land in volle gang en ook Goor kreeg in het afgelopen weekeinde bezoek van een CDA-lijsttrekker én een kandidaat Tweede Kamerlid van GroenLinks-PvdA. Zo was CDA-kopstuk Henri Bontenbal met kandidaat kamerlid Hanneke Steen op bezoek bij de Jumbo in Goor na een debat op de Universiteit Twente-. In de supermarkt die werd verkozen tot mooiste van Nederland en meest duurzame van de Benelux werd hij rondgeleid door Tijn Leussink. Kandidaat Kamerlid Jimme Nordkamp (foto 2e van links) bezocht in het Goorse centrum de Food-bus van Doors Wide Open…

Hij staat op plek 24 voor GroenLinks-PvdA en is nu nog wethouder in de gemeente Losser. Hij hoopt met met Twentse (voorkeurs-)stemmen in de kamer te komen.

Nordkamp gaf aan onder de indruk te zijn van ‘Doors Wide Open’ en noemde deze voorziening uniek. Ook de aanwezige lokale politici van Groen Links en de PvdA waren onder de indruk van dit project omdat vrijwilligers en ondernemers in Goor hun schouders hebben gezet onder de aanpak van armoede en eenzaamheid. Aan de orde kwam onder andere dat een subsidie aanvraag bij de gemeente niet was toegekend omdat ‘Doors Wide Open’ een pure vrijwilligersorganisatie is. Volgens de aanwezige PvdA- raadsleden doet ‘Doors Wide Open’ eigenlijk gewoon werk voor de gemeente en zou daarvoor betaald moeten worden.

Na dit bezoek toog Jimme Nordkamp nog langs de deuren in Goor en Diepenheim om zich daar te presenteren. In Diepenheim liet Norkamp zich ook nog uitgebreid informeren over het burgerinitiatief ‘Plein onder de Platanen’.

Henri Bontenbal (r) met daarnaast en Hanneke Steen (CDA) bij de Jumbo in Goor