Silvo Busschers nieuwe Prins Carnaval CV Sterzo

Silvo Busschers is de nieuwe Prins Carnaval van CV Sterzo. De geboren en getogen Gorenaar werd zaterdagavond tijdens een drukbezochte feestavond in de nieuwe residentie, zaal De Bebsel, op spectaculaire wijze gepresenteerd als de nieuwe hoogheid. Busschers (52) heeft twee adjudanten voor het komende carnavalsseizoen. Naast de vorige Prins, Mark Altena, is dat zijn zoon Gijs (21) die al lid is van de Raad van 11 van de Goorse carnavalsvereniging en totaal werd verrast toen hij vlak voor de opkomst naar achteren werd gehaald. Prins Silvo de 1e gaat het carnavalsseizoen in met de lijfspreuk ‘Ut kump wa good, ut löp wa lös’…

Silvo Busschers, die zich veelal op karakteristieke wijze op klompen voort beweegt, is in het dagelijks leven vakbekwaam hovenier en begeleidt bij DCW in Enschede, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het groen-onderhoud.

In Goor en omstreken is de rijzige gestalte vooral bekend als wagenbouwer en deelnemer aan de allegorische optocht tijdens het jaarlijkse School en Volksfeest. Hij deed al 34 keer mee en won al zeven keer met de groep ‘Ik en de rest’. Daar ligt ook zijn connectie met het feest der zotten want met een groep Goorse wagenbouwers deed- en doet hij ook al jaren mee met carnavalsoptochten in de regio zoals Oldenzaal en Neede. Daarnaast is Busschers fanatiek Midwinterhoornblazer en voorman van de Mirreweenterhoornbloazers Goor-Diepenheim.

Prins Silvo heeft zijn partner Marijke van Sermondt als prinses aan zijn zijde en weet zich ook gesteund door dochter Jet (19) die fervent lid is van de dansmarietjes van CV Sterzo én de kinderen Robin en Ellen.