Succesvol debuutseizoen karter Tobi ter Haar

Het jonge Goorse karttalent Tobi ter Haar heeft afgelopen weekeinde zijn eerste seizoen in de GK4-kartseries afgesloten met een tweede plek. Ondanks tegenslag in de kwalificatie wist de pas zeven-jarige coureur uit Goor zich in het regenachtige Genk naar het zilver te knokken in de Honda Cadet-klasse…

Het resultaat paste in een seizoen waarin de jonge Overijselaar zich ontpopte tot een up and coming talent. Hij debuteerde dit seizoen in Mariembourg in de GK4 en snelde destijds naar een verdienstelijke zevende plek. Daarna stond hij met regelmaat op het grote podium. Zo werd hij derde in Venray, Kerpen én (opnieuw) Mariembourg en scoorde hij iedere wedstrijd een plek op het rookie-podium. Daarmee werd Tobi de beste Nederlandse nieuwkomer.

“Ik heb geleerd beter in te sturen, en op het juiste moment in een bocht weer gas te geven. Ik heb leren inhalen en verdedigen.” Die skills samen met zijn uitstekende resultaten hebben ertoe geleid dat Tobi volgend seizoen al debuteert in de Mini Rookie-klasse.

Een snelle tweetakt-kart dus tussen Europese toprijders. Een spannende stap voor het jonge talent. Hij weet al een beetje wat hij van de klasse moet verwachten. “Ik heb al vier dagen in een IAME-kart gereden. Ik vond het wel leuk. Het gaat veel harder en alles. Het is iets moeilijker, nog meer een uitdaging. Dat vind ik ook leuk. Ik ben heel benieuwd!”