NSC wint Tweede Kamerverkiezingen in de Hof van Twente

De nieuwe partij Nieuw Sociaal Contract is de winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen als het gaat om de uitgebrachte stemmen in de gemeente Hof van Twente. De partij van EnschedeĆ«r Pieter Omtzigt kreeg 6282 stemmen en dat 25,77 van het totaal. De landelijke winnaar, de PVV van Geert Wilders, is een goede tweede 5188 stemmen (21,28%). De VVD, eerder de grootste, moet het nu doen met 3484 stemmen en dat is 14,29% van het aantal geldige stemmen in de Hof. De BBB zit daar kort achter met 3351 stemmen (13,75%)…

GroenLinks/PvdA komt in de Hof niet verder dan bijna 9% van de stemmen maar dat is nog altijd zo’n 5% meer dan het CDA, vaak de grootste in deze regio, die dit keer maar 845 stemmen kreeg (3,47%) en dat is ongeveer gelijk aan D66 dat 921 stemmen kreeg (3,78%). De overige partijen bleven allemaal onder de 2% en spelen dus geen rol van betekenis. Het opkomstpercentage was met 86,01% hoog. Het landelijke gemiddelde is 78,2%.

Het gaat om een voorlopige uitslag. De uitslagen van de verkiezingen in Hof van Twente worden onderdeel van de landelijke totaaluitslag die op vrijdag 1 december wordt vastgesteld. De uitslag van de verkiezingen is definitief na de vaststelling door de Kiesraad.