Gratis bomen tijdens oogstevent

Op zaterdag 9 december start het seizoen om jonge bomen, ook wel zaailingen genoemd, te oogsten en planten. Deze winter wil de gemeente Hof van Twente samen met MeerBomenNu 10.000 zaailingen en stekken te verzamelen, om ze op een andere plek te laten groeien. Het eerste oogst-event vindt plaats op 9 december tussen 9:30 uur en 12:30 uur uur aan de Potdijk 8 tussen Goor en Markelo…

Er wordt dan geoogst en er zullen zaailingen uitgedeeld worden. Wie een stuk grond of een grote tuin heeft waar jonge bomen geplant kunnen worden kunnen een een lijsterbes, vuilboom, eik of ruwe berk ophalen. Mensen kunnen een tuin of grond ook aanmelden als plantlocatie. Dit kan tot uiterlijk 8 januari 2024 op deze website. “Dit jaar hopen we in maart 2024 dat iedere inwoner in Hof van Twente een extra boom (ver)plant”, aldus Alexandra Tempelman een van de organisatoren van MeerBomenNu.

Via de Groene loper Hof van Twente begeleidt zij samen met Mignon Sanchez voor de derde keer op rij de ‘boom-verplant-activiteiten’. Vragen kunnen worden gemaild naar un.nemobreemnull@etnewtnavfoh.