Oald Goor: De ijsbaan aan de Holtdijk…

Nu het weer kouder wordt en de temperaturen richting het vriespunt gaan begint het bij de schaatsfanaten ook weer te kriebelen in de hoop op natuurijs, bijvoorbeeld op de Goorse ijsbaan ’t Slag. Voor de redactie van Oald Goor reden om daar vandaag aandacht te besteden. We vonden in de archieven van de stichting Historisch Goor en Heemkunde Markelo fraaie prenten van een ijsbaan aan de Holtdijk in de eerste helft van de vorige eeuw. Die lag naast Erve Sprokkereef. Er was toen ook een ijsclub met de naam Nooitgedacht…

Het bestuur van IJsclub Nooitgedacht met vlnr: Herman Semmekrot ( bijgenaamd Sprokkereef ); Herman Rouweler; Bernard Lentelink (café); Johan Semmekrot ( bijgenaamd Sprokkereef )(bakkertje); Rein Boswinkel (electriciën gemeente) en Henk Reiners