Drukker en rasmuzikant Gerrit van den Burg overleden

De bekende Goorse persoonlijkheid Gerrit van den Burg is afgelopen vrijdag overleden. Van den Burg was jarenlang succesvol met zijn drukkerij Burgo Druk dat eerder gevestigd was aan de Kerkstraat en later verkaste naar de Entersestraat. De Gorenaar was daarnaast vooral ook bekend als begenadigd muzikant bij muziekvereniging Apollo waar hij onder meer oprichter en leider was van de Oale Bigband én het Twente Combo, een band die in de jaren ’70 en ’80 vele zalen in den lande plat speelde. Later was hij ook één van de peilers onder de Goorse band ‘Allog en de Toon’n…

Gerrit van den Burg was saxofonist én bassist. Die muzikale genen gaf de familieman door aan zijn zoon Eric. Als ondernemer had hij een groot hart voor de Goorse maatschappij en was hij als sponsor verbonden aan diverse clubs en verenigingen. Gerrit was getrouwd met Riet van den Burg die een succesvolle kapperszaak runde aan de Kerkstraat naast de drukkerij van Gerrit. Zij is opgevolgd door dochter Petra die tegenwoordig ‘Petra van den Burg Hair-professionals’ bestiert in de centrum van Goor. Gerrit van den Burg is 81 jaar oud geworden. Komende donderdagavond is er de mogelijkheid om de familie te condoleren in uitvaarthuis De Hof aan de Diepenheimseweg. Vrijdag is de uitvaartplechtigheid.